SepetALIŞVERİŞ SEPETİM
Sepetinizde ürün yok
Arabasını Seven Gelsin
Arabasını Seven Gelsin
BLOG
Yayın Tarihi : 30.03.2023 10:49 | Güncellenme Tarihi : 30.03.2023 15:38 | Demir Tozu Temizliği
Demir Tozu Temizliği Nedir?

 

Arabasına ilgili biriyseniz bugüne kadar "Demir Tozu Temizliği" yapmış, duymuş veya merak ediyor olmalısınız.

Peki nedir bu demir tozu ve temizliği nasıl yapılır? Bu yazımızda size bilgiler aktarmaya çalışacağız.

Öncelikle demir tozunun nasıl oluştuğunu anlayalım. Demir tozları başta aracımızın fren balataları olmak üzere, organize sanayi bölgeleri / sanayi sitelerindeki fabrikalar, endüstriyel atıklar vb. faktörlerle dış çevre ortamında aktif olarak bulunur. Ancak en yoğun şekilde bizim aracımızın ve trafikte birlikte hareket halinde olduğumuz diğer araçların jantları / fren balataları tarafından yoğun şekilde üretilir. Trafikteki tüm araçlar bu demir tozlarına maalesef maruz kalmaktadır. Kısacası; aslında her frene bastığımızda demir tozu üretiyor durumdayız :))

Demir tozları jantlardan başlayarak aracın tüm dış aksamına zamanla yerleşmeye başlar. Jantlarda ve kaporta / boya aksamında zor ve inatçı lekelerden başlayıp oksidasyon, paslanmaya kadar devam eden bir süreç işlemektedir. Jantlar, Kaporta / Boya yüzeylerine dikkatli bakıldığında demir tozu oluşumu küçük kahverengi noktalar / lekeler şeklinde kendisini gösterir. Özellikle beyaz renkli araçlarda bu oluşum çok daha net şekilde görülmektedir.

Tüm bu sebeplerden dolayı belirli aralıklarla aracımıza demir tozu temizliği yapmak oldukça önemli ve faydalıdır. Örneğin aracın jantlarına 2-3 yıkamada bir, tüm dış mekan kaporta aksamına ise yılda 3-4 defa uygulamak yeterli olacaktır. Demir tozlarının yoğun bulunduğu bir bölgede çalışıyor veya yaşıyorsanız bu süreleri kısaltabilirsiniz.

Demir tozu temizliği için ürün seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus vardır.

- Ürünün tüm dış mekanda güvenle kullanılabilen pH nötr formüle sahip olması.

- Ürünün rahatsız etmeyen, uygulmada dayanılabilir, hafif bir kokuya sahip olması. (Piyasadaki demir tozu temizleyicilerin büyük çoğunluğu dayanılması çok zor ağır bir kokuya sahiptir.)

- Eğer aracın yüzeyinde boya koruma, cila veya seramik kaplama varsa bunlara zarar vermemesi.

- Aracın boya, plastik, krom, cam vb. tüm dış mekan materyallerine karşı zararsız olması.

Eğer tüm bu özelliklere sahip bir ürün arıyorsanız, dünyanın en çok tercih edilen demir tozu temizleyicisi Autoglym "Magma" yı tercih etmelisiniz.

Ürünü kendi sayfasından detaylı olarak inceleyebilir ve uygulama videolarını izleyebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Ürünler
3.900,00 TL

2.998,00 TL

%3 Havale İndirimi
2.998,00 TL
2.908,06 TL
- +
855,00 TL

658,00 TL

%3 Havale İndirimi
658,00 TL
638,26 TL
- +
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et