SepetALIŞVERİŞ SEPETİM
Sepetinizde ürün yok
Arabasını Seven Gelsin
Arabasını Seven Gelsin
BLOG
Yayın Tarihi : 06.04.2023 15:27 | Güncellenme Tarihi : 06.04.2023 18:21 | Direksiyon Temizliği
Direksiyon Temizliği

 

Belkide aracımızın en kısa sürede ve en çok kirlenen bölgesidir direksiyon. 

Aracımızın iç mekanında elimiz ile en çok temas ettiğimiz yerlerin başında direksiyon ve vites gelmektedir. Genellikle profesyonel detaylı temizlik işlemi esnasında temizlenen ve sonrasında pek de dikkat etmediğimiz ancak çok kısa sürede ve yoğun şekilde kirlenen yüzeydir direksiyon.

Elbette bu konuda çok titiz ve çok hassas olan kişileri istisna tutarak yazımıza devam edelim.

Günlük yaşam temposu içinde ellerimiz sıkça kirlenir ve terler. Mikroplar ve bakteriler de maalesef ellerimizde yoğun şekilde bulunurlar. Araçlarımızı halen otomasyon sürüş veya robotlar olmadan biz kullandığımıza göre ellerimizle direksiyona da sürekli temas etmek zorundayız. ))

Şaka bir yana; ellerimizle yoğun şekilde temas ettiğimiz direksiyon yüzeyine hem ellerimiz deki kir'i, ter'i, mikropları hem de cildimizin kurumasını/çatlamasını engelleyen cilt yağımızı zamanla transfer etmiş oluruz. Böylece kısa süre içinde aracımızın direksiyonu cildimizin ter'i, yağı, kirler ve mikroplardan oluşan bir tabaka ile kaplanır. Bu yoğun kir ve yağ tabakası, parlak ve fluğ bir görüntü şeklinde kendini belli eder.

Bu zararlı kir tabakasından kurtulmak için ne yapmak gerekir? 

Öncelikle doğru ve güvenilir temizleyici kimyasalı tespit ederek satın almak gerekir. Bu konuda dünyanın önde gelen otomobil üreticileri'nin onayladığı Autoglym'in premium kalite ürünlerini tavsiye ederiz. Standart bir direksiyon yüzeyi için "Interior Shampoo" deri direksiyon yüzeyi için "Leather Cleaner" ürünlerini kullanabilirsiniz. Elbette sizin araştırıp güvendiğiniz farklı bir ürün tespit ettiyseniz onu da tercih edebilirsiniz. Kesinlikle altını çizmemiz gereken şey ise sosyal medya veya internet ortamında gördüğünüz, tek bir ürünle (boya, far, lastik, döşeme, deri) her şeyi harika temizlediğini iddia eden ürünler. Aman bunlara çok dikkat edin. Ucuz ve pratik olduğunu düşünerek alacağınız bu tip ürünler başınıza büyük işler açabilir.

Bir diğer önemli husus ise direksiyonun fiziksel deformasyon durumudur. Malumunuz direksiyon yüzeyi ellerimiz tarafından sürekli bir baskı ve sürtünmeye maruz kalmaktadır. Bu da malzeme kalitesine göre değişmekle birlikte, yıllar içerisinde sürtünmeye maruz kalan bölgelerde deformasyon/dökülme, yüzey bozulması şeklinde lokal izlerin oluşmasına sebep verir. Fakat elimizden direksiyona transfer olan yağ ve kir tabakası bu deformasyonu gizleyerek belirginliğini azaltır. Eğer aracınızı ikinci el aldıysanız, sizden önceki sahibi (sahipleri) direksiyon temizliğine bakımına dikkat etmemişlerse, sizin yapacağınız özenli direksiyon temizliğinden sonra yüzeyde bazı deformasyonlar görmeniz ihtimaller dahilindedir. Eğer aracın ilk sahibi iseniz veya düzenli direksiyon temizliği yapıyorsanız bu deformasyonların olup olmadığından bilginiz vardır ve sürpriz yaşamazsınız.

Temizlik uygulamasına geçildiğinde ise iki farklı yöntem olduğunu görürüz. Klasik olan bez ile silme ve son dönemin popüleri fırça uygulaması.

Bez ile silme yöntemi : (Interior Shampoo, Mikrofiber Bez, 1 Kova Temiz Su)

- Temiz mikrofiber bezi kovadaki su da yıkayın ve suyunu sıkın. Interior Shampoo'yu direksiyon yüzeyine ve bezin yüzeyine spreyleyin. Ardından yüzeyleri bez ile nazikçe ovalayın. Bezi kovada yıkayın, suyunu sıkın ve direksiyon yüzeylerini tekrar silin. Böylece hem direksiyon yüzeyinde kimyasal kalıntısı bırakmamış olacaksınız hem de kovadaki su da çıkan kirleri görebilirsiniz )) 

Fırçalama yöntemi : (Interior Shampoo, Mikrofiber Bez, Orta boy detaylı temizlik fırçası, 1 Kova Temiz Su)

- Interior Shampoo'yu direksiyon yüzeyine ve detay fırçasına (kılların iç kısmına da gelecek şekilde) spreyleyin. Ardından yüzeyleri dairesel hareketlerle fırçalayın. Yüzeyde ve fırçada bulunan ürün böylece çok daha yoğun köpük oluşumu sağlayacaktır. Fırçalama işlemi bittikten sonra kovada yıkayıp suyunu sıktığınız temiz bez ile yüzeyleri silin. Bu işlemi mümkünse en az 2 defa tekrarlayarak yüzeyde kimyasal kalıntısı bırakmamaya özen gösterin.

Temiz direksiyonunuzla size sağlıklı ve mutlu sürüşler dileriz. Sonraki Blog yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

Tavsiye Edilen Ürünler
475,00 TL

363,00 TL

%3 Havale İndirimi
363,00 TL
352,11 TL
- +
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et